Stockholm is nog steeds te gek!Ik vermaak me hier nog wel even....
Hej
Het is weer ff geleden, een maand om precies te zijn, dat ik weer wat van me heb laten horen. Dus heeft moeders me vriendelijk/dringend verzocht maar weer eens iets op mijn blog te zetten. De deadline was dinsdag voor middernacht. Mam, ik heb het gehaald! Nou vooruit dan, schijnbaar vinden jullie het allemaal erg leuk om te weten hoe het hier gaat. Eigenlijk heb ik daar maar een woord over te zegen, goed. Of misschien twee, heel goed. In die maand zonder blog heb ik erg veel gedaan, eigenlijk te veel om op te noemen maar we gaan een poging wagen.
Ik ben onder andere naar een concert geweest, van Veronica Maggio, een Zweedse zangers. Zeker de moeite waard om even op youtube te beluisteren, ook al is het dan in het Zweeds. Het concert wat ze hier in Stockholm gegeven heeft was samen met ‘Sveriges Radio Symphony Orchestra’ kortom het nationaal symphonie orkest van Zweden. En ik kan melden dat dat erg gaaf was!
Ook ben ik nog een weekendje op vakantie geweest. Naar Gotland. Vorige keer vertelde ik dat daar DE villa kakelbont staat, en ik kan jullie melden, ik ben op bezoen geweest bij Pippi! Jammer dat ze niet thuis was, letterlijk dan. Voor de duidelijkheid staat deze villa in een soort uit te kluiten gewassen speeltuin of een mini pretpark, maar net hoe je het wil noemen. Op de laatste dag van mijn tripje hadden we een vrije middag in de stad Visby en besloten we met een stel meiden bij Pippi op bezoek te gaan. Probleem nummer een was dat er geen bus reed en we naar Kneippbyn moesten, dus zo’n 5 kilometer lopen. Vastbesloten gingen we op weg, eenmaal aangekomen zakte de moed toch wel in onze schoenen toen bleek dat het hele pretpark/speeltuin niet eens open was, hoogseizoen in Zweden begint in Juni en geen dag daarvoor gaan de echt touristische attracties open. BALEN! Echter zagen wij bij de dichte ingang een groen dakje, villa kakelbont!, en besloten we even om het hek heen te lopen. Als je dan een achteringang tegenkomt, waarvan het hek openstaat, tja dan ga je natuurlijk naar binnen. Dus ik kan melden, ik ben er geweest, ik heb de villa gezien, alleen was Pippi niet thuis jammer genoeg. Desalniettemin voelde ik me toch weer even een jaar of 5 toen in op de veranda stond.
Verder heb ik op Gotland het graf van Ingmar Bergman gezien, beroemde regisseur. Hebben we een kerk bezocht en hebben we geslapen in kleine huisjes die me aan Center Parks deden denken. Wel een leuk detail was dat deze huisjes aan het strand lagen. Had in het foldertje gelezen dat je een erg mooie wandeling door de duinen kon doen. Nou dat leek ons wel wat. Ik geloof dat je als Nederlandse niet meer zo snel opkijkt van een duin. Zeker niet als het simpele zandbultjes van amper anderhalve meter hoog zijn met een plukje gras erop. Dan is die klim die je in Zeeland af en toe moet maken om met je koelbox, klapstoel en emmertje bovenaan te komen toch imposanter.
Afgelopen week had ik weer bezoek. Pap en Mam voor de tweede keer, al was het voor Pa de derde keer eigenlijk, maar laten we zeggen de tweede geplande keer. En we hadden een feestje te vieren want ik mag Meneer Gommers nu officieel ‘ouwe’ noemen of ‘Abraham’ allebei leuk. Als cadeau had ik een etentje geregeld waarvan ik dacht dat ie het wel leuk zou vinden. We zijn op een boot gaan eten, onbeperkt garnalen. Ondertussen zijn we nog aangemeerd op Vaxholm waar we het slot konden bezichtigen en daarna konden we vanaf de boot de zonsondergang zien en Stockholm by night.
Qua schoolwerk heb ik hier alles afgerond, vorige week heb ik drie tentamens gehad, op de uitslag wacht ik nog maar in princiepe heb ik mijn minor hier gehaald. Opzich zou ik het niet eens erg vinden om een van die toetsen te herkansen want dat zou betekenen dat ik in augustus nog een keertje terug moet. Geen straf! Dus nu is het officieel mijn laatste paar dagen hier. Nog (even denken) 12 dagen voor ik naar huis ga, al hou ik het niet bij. Heb nog een aantal dingen hier die ik graag wil zien of doen en daarna is het tijd om de koffers te pakken en weer terug te vliegen. Ook weer leuk. Foto’s houden jullie van me tegoed, het zijn er intussen zo ontzettend veel geworden dat ik ze niet meer kan uitzoeken in een dagje, dus dat ga ik mooi doen als ik terug in Nederland ben.
Vi ses!
Hoi Yarima,
Goed om te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt daar! Ik ben benieuwd naar de foto's en de verhalen die je nog meer hebt!!
Nog veel plezier de laatste dagen!!
hehe eindelijk weer een verslagje ,maar je hebt toch wel supertijd gehad daar he !! nog veel plezier en goeie reis terug !! tot de 10e!!!grts.anne
He Yarima, leuk weer wat van je te horen. Ik heb zojuist heel je verhaal voorgelezen aan de kids. Leuk wat je allemaal beleefd daar. Toch vindt ik het wel fijn te weten dat je 10 juni weer thuis komt, ik wil je nu weer wel eens in het eggie zien hoor. Geniet nog even zoveel je kan en tot de 10de he. Groetjes aan Amy. xxx Liza
Hee Yar,
Klinkt weer super leuk! Echt mooi dat je dat allemaal hebt mogen meemaken! Maar ik vind het ook wel weer heel leuk om je de 10e te zien!;) Geniet nog van je laatste 11 daagjes! xx
Hehe gelukkig nog een beetje te lezen van je, we dachten al we zullen toch nog wel een laatste deel krijgen , wat moeten we nu lezen als je terug bent dacht ik zo, het klinkt gek maar we zijn verslaafd geraakt aan jou belevenissen, ik zou zeggen geniet ervan zolang je nog daar bent. groeten van Marcel en Rita
Hej Yarima
Erg leuk te horen en te lezen dat je een onvergetelijke tijd hebt gehad. Maar er is een tijd van komen en gaan.
Alvast gefeleciteerd met het behalen van je minor.
Maak er nog een gezellige 12 dagen van en dan zien we jouw weer in Achtmaal. Ik denk dat er in ieder geval weer zo wie zo 4 mensen erg gelukkig zijn dat je weer naar huis komt. Gr Adri edith kjeld en manuela
Hej hej Yarima,
Fijn om te lezen dat ook dit tripje geslaagd is! En dat ook, jaja, de studie allemaal goed is verlopen, complimenten, goed gedaan!! En dat concert had ik ook wel mee willen maken, ga zeker kijken op youtube! Wat is het snel gegaan hé?? Geniet nog van de laatste daagjes in Zweden en tot binnenkort!!
Groetjes uit Achtmaal, van Tante Jolanda en family