Yarima in Stockholm

5 weken!

Hej Hej!

Nou vandaag vier ik een jubileum. Zit hier alweer 5 weken en het gaat zo snel dat het nog maar twee weken lijkt. Krijg veel vragen of ik hier al gewend ben en het antwoord is ja. Alles gaat nu eigenlijk wel z’n normale gangetje.

En dan nu eerst zoals beloofd de uitslag van de ijshockey wedstrijd, helaas heeft Zweden verloren met 1-2, na 3 keer 20 minuten spelen was het 1-1 maar er moest een winnaar zijn dus werd er extra tijd gespeeld met uiteindelijk penaltys. Een leuke wedstrijd was het wel. Wat er in de films gebeurd, gebeurd in het echt ook, het zijn net kleine kinderen. Elkaar tegen de muur duwen of elkaar laten struikelen het is volkomen normaal. En als je dat echt iets doet wat niet mag, moet je twee minuten in de strafhoek zitten.

Intussen ben ik zelf ook wezen schaatsen hier want mijn schaatsen zijn vorige week aangekomen vanuit Nederland (samen met een zak trekdrop (die intussen alweer op is)). En ik moet zeggen dat het niet verkeerd ging, heb het ijs niet vandichtbij bekeken dus dat is mooi.

Het plan was om afgelopen zaterdag een boottochtje rond de eilanden te gaan maken met twee meiden MAAR dat liep even anders. We konden de boot niet vinden. Dag boottocht. Wel heb ik intussen de beroemde wisseling van de wacht gezien. Heel gedoe zeg. En heb ik een wandeling door het oude stadscentrum gemaakt die in mijn reisgidsje aangegeven stond. Wanneer die geschreven is weet ik niet, maar intussen is er behoorlijk wat veranderd en ben ik dus ongeveer 5 keer verdwaald. Nouja echt verdwalen kan je hier niet maar laten we zeggen; van de route afgeweken.

Zaterdag hadden we een ‘Welcome to Sweden Dinner’ handig als je hier al 5 weken zit. En kregen we typisch zweedse dingen te eten. Kortom: kötbullar, zweedse gehaktballen. Met aardappelen, zalm, lignonberry jam en saus. En als toetje chocoladetaart..... Of dat zweeds is vraag ik me af, maar het was wel lekker. En bij een zweeds diner horen SNAPS met liedjes. Mochten jullie je zweeds willen oefenen raad ik jullie aan met dit liedje te beginnen en te zingen zo hard als je kan:

Deze week staat er verder niet zo heel veel op de planning, vanaf dit weekend krijgen we bezoek. Twee vriendinnen van Amy komen zaterdag aan en maandag komt Stan voor een week! (Ik schrijf dit onder dwang maar heb er natuurlijk heel erg veel zin in!) En moet ik dus maar eens gaan bedenken wat we in die week allemaal gaan doen behalve stappen en shoppen haha.

Ik hoor van ons pap en mam dat stieken toch wel veel mensen deze blog lezen terwijl ik dacht dat het er maar een paar waren. Toch wel leuk om te horen dat jullie me allemaal volgen en te horen hoe het in Nederland gaat.

Vi ses!

P.s. Ik zal er ook weer eens wat foto’s opzetten ;)

jessica

wauw, wat gaat de tijd snel zeg!
Maar mis je nog ieder weekend, een stuk saaier zonder jou!(hoop dat de andere collega's dit niet lezen)
Leuk om je verhalen te lezen. Ben ook erg benieuwd naar je verhalen over Lapland later.

ANNE

GAAT INDERDAAD SNEL EN MIJN VOETJES MISSEN JE !!HAHHA ,EN IS DAT HINT ,DAT TREKDROP OP IS??ZULLEN ANDERS STAN WEL WAT MEEGEVEN OF ZAL IK HET KOMEN BRENGEN ??

Yarima

Haha jessica, ik weet zeker dat een aantal het lezen..... maar het is voor mij ook echt wennen hoor, in de weekenden niet werken, is heel anders.

Enne Anne, ja dit was al de tweede zak trekdrop maar van mij mag je een nieuwe komen brengen hoor! Lekker haha

Anouk van Aert

Hey Yarima,

Mooie verhalen! Heel veel plezier nog en geniet ervan!
Tijd gaat idd altijd snel..

groetjes Anouk