Moeders aan het woord
Zoals beloofd schrijf ook ik, Christa, (mam van Yarima) een blog over ons bezoek aan Zweden. Op zondag 1 april was het dan zover.......na 3 maanden gaan we met eigen ogen zien waar en hoe de dames Amy en Yarima leven en studeren.
Wat eraan vooraf ging.
Voordat wij naar Zweden gingen hadden we zo eens gevraagd of ze nog boodschapjes en wensen hadden vanuit nederland.......wat blijkt ja hoor die hadden ze....... FRICANDELLEN!!!!!!!! die mistte ze daar toch wel na een avondje stappen. Dus ik beloofde ze dat ik die zeker mee zou brengen, bedoel als de wensen niet groter zijn. Na de koffers gepakt te hebben,jaja de zomerkleren mochten mee gingen we zondagmiddag samen met opa en oma op weg naar het vliegveld Weeze in duitsland.
Na een vrij rustig vliegreisje van ongeveer anderhalf uur landen we en konden we meteen de bus in die ons rechtstreeks naar het centraal van Stockholm zou brengen. En ja hoor na even op haar gewacht te hebben was ze daar toch .............ons miepke. Nou en ik kan je vertellen dat je dat goed doet hoor om haar dan weer real live te zien en te knuffelen daar kan geen skype sms of email tegenop.
Na een kort metro tripje waren we bij het HUISJE van de studenten.
Het is een zoals Stan het al noemde een ''kabouterhuisje'' maar alles wat ze nodig hebben is
aanwezig. Na enige tijd was het voor ons toch wel eens bedtijd geworden was inmiddels 1.00uur dus besloten we naar ons hotel te gaan wat zo 3 km lopen was bij hun vandaan.
Maandag 2 april.
s'Morgens na het ontbijt zijn we met de metro naar het oude gedeelte van Stockholm genaamd Gamla Stan gegaan en daar door smalle straatjes gelopen, een Fika gedaan (koffie drinken) in mooie oude pandjes gegluurd naar de antiek en brocante. We hebben een prachtige kerk bekeken,langs het paleis gelopen,het kleinste beeldje van de stad gezien,natuurlijk ook flink wat fotoos gemaakt want het is een heel mooi gedeelte van de stad. Na weer een metrotripje kwamen we in het nieuwere gedeelte van de stad,een heel verschil hoor alles superhip en modern,en een winkelstraat........moet je gezien hebben. Na een hele dag kijken lopen en lopen en kijken hadden we rond 18.00 met Amy afgesproken om een hapje te gaan eten. Nou dan loop je gewoon een HAL in met alleen maar restaurantjes,je kan eten wat je wil daar,de dames kozen voor de griek, en het was een goeie hoor het eten was heerlijk.
Dinsdag 3april,
Deze morgen hebben we Yarima en Amy gevraagd om bij ons in het hotel te komen ontbijten, was niet super de luxe maar wel lekkere broodjes en die hadden ze nog niet zoveel gegeten want het brood vinden ze maar fatsig in zweden. Na het ontbijt zijn we met natuurlijk de metro want die is echt onmisbaar wil je ergens komen naar de wisseling van de wacht bij het paleis gaan kijken, nou bleek volgens Yarima dat het deze keer niet zo was als voorgaande keren dat ze er was geweest maar wat bleek de koningin had bezoek. Na weer een metrotripje gingen we naar de universiteit waar ze hun colleges volgen. Wat we daar hebben gezien, ongeloofelijk groot tis een dorp op zichzelf, ik zou een dag nodig hebben om uit te zoeken waar ik zou moeten zijn, jaja ik wel ja.
Na een lekkere lunch op de uni zijn we jullie raden het al weer de metro ingestapt om naar een supermarkt boodschappen te gaan doen,nou en ook daar weer groot groot veel veel,je kijkt je ogen uit. Nou heeft schijnt ieder metrostation een overdekt winkelcentrum daar,dus was het effe shoppen natuurlijk, terwijl pap en opa een biertje nuttigden bekeken we de winkels en we zijn daar ook niet voor niks he dus hebben ik Yarima maar een beetje verwend met wat nieuwe kleren, en een bezoekje aan de kapper gebracht om haar haar eens lekker te laten knippen,nou dat was een verschil!!!!!!!!!!
Woensdag 4april,
Deze morgen zijn we begonnen met een ontbijt bij Amy en Yarima thuis. We hadden al uitgecheckt in het hotel en onze koffer meegenomen naar hun waar nog het nodige ingepakt moest worden om weer mee terug te nemen naar nederland. Want skipak en snowboots is nu niet meer nodig,de warme sokken kunnen mee en ook de electrische deken hebben we mee ingepakt. Na deze bezigheden hadden we nog een aantal uurtjes de tijd om iets te ondernemen,dus zijn we weer de metro ingestapt
en naar Gamla Stan gegaan om vervolgens met de boot naar het groene eiland van Stockholm te varen. Daar aangekomen, ook weer een beauty hoor dit eiland,konden we aan de natuur zien dat deze net onder de sneeuw vandaan komt,alles is daar toe aan flink wat zonneschijn. We hadden besloten om ook het Vasa Museum een bezoekje te brengen. Ik denk nou gaan we effe een bootje bekijken he............ Nou phoe phoe das is zeeeeeer de moeite waard echt een aanrader als je in de buurt ben om daar te gaan kijken. Wij vonden dit allemaal erg mooi vooral het houtsnijwerk aan de achterkant van het schip.
Tja en toen kwam het he...........
We moesten weer afscheid gaan nemen.........
Wij gingen weer de bus in naar het vliegveld om rond 21.00uur weer de lucht in te gaan op weg naar Nederland.
We kijken nu terug op een paar fijne dagen Stockholm,hebben veel gezien op korte tijd maar daar hadden we dan ook een perfecte gids voor,we komen in mei zeker nog een keer terug,de vlucht is al geboekt. Ook nu we weer thuis zijn en over alles een beetje nadenken beseffen we dat het echt supersuperknap is hoe Amy en Yarima zich op korte tijd hun weg weten te vinden in Zweden.
We wensen ze nog een mooie tijd daar in Zweden en niet onbelangrijk veel succes met jullie studie.
Zoals de zweden zeggen vi ses..................
En dan komt er ook nog een klein berichtje van Yarima zelf achteraan want ik heb weer een nieuw tripje gemaakt. Deze had ik vantevoren eens een keer niet geboekt. Eten en drinken is inbegrepen ne het reisje werd betaald door Zilveren Kruis Achmea. Het resort heet St. Göran, klinkt leuk maar het is een ziekenhuis. Een paar weken gelezen was is ik ziek maar dacht ik, ach dat gaat weer wel over. Totdat... ik een beetje geel begon te zien. Waarop ik afgelopen maandag heb besloten hier eens naar een dokter te gaan. Ook in Zweden kennen ze een tweede paasdag en uit nood ben ik maar naar de Spoed Eisende Hulp gegaan in het ziekenhuis hier.
Dat bleek geen verkeerde keuze want die middag lag ik hier in een bed op de afdeling tussen de bejaarden. Amy kwam een pyjama brengen en ik moest blijven. En daar lig ik nog steeds op de dag van vandaag. Gisteren ben ik geopereerd aan mijn galblaas, die is eruit gehaald. Is wel een beetje pijnlijk en ben nog behoorlijk moe maar verder dan dat gaat het prima met me! Waarschijnlijk mag ik morgen terug naar huis. En kan ik thuis mijn verjaardag vieren! Met 4 gaten in mijn buik, dat dan weer wel.
Vi ses!
P.S. Op nieuwe foto's moeten jullie nog even wachten, volgende keer zet ik er weer een aantal op!
je hebt je goed aan je woord gehouden christa!
en yari, komt goed:D
Hoi Yarima
We hebben alles gehoord van je tripje in het ziekenhuis .
Wat dacht jij als ik dan in zweden ben dan wil ik ook alles gezien hebben. ha ha .
Maar gelukkig dat het allemaal weer goed is afgelopen.
Nou wij wensen jouw ontzettend veel beterschap en voor aanstaande maandag alvast gefeleciteerd met je 21e verjaardag. groetjes van adri edith kjeld en manuela
Leuk stukje geschreven hoor mama van Yarima!
Yarima en vader en moeder alvast gefeliciteerd.
De afsluiting van je 20e was minder, maar het begin van je 21e moet weer top worden daar he!
Groetjes Jessica.
Hallo Yarima , gelukkig weer uit het ziekenhuis , en in je vertrouwde omgeving je verjaardag vieren .
van harte beterschap een spoedig algeheel herstel en een fijne mooie vooral gezonde verjaardag
nogmaals proficiat van : Fons & José uit 8X
Hoi, Yarima, Gelukkig dat ze je geholpen hebben en je er van af bent dan kun je tenminste aftellen om weer snel de "oude" te zijn. Alle goeds, beterschap, snel herstel gewenst en een prettige verjaardag, Proost!
Ik weet niet maar hebben ze daar misschien ook een soort HEMA gebak ik zou je Pa er maar eens op uitsturen om lekkers in huis te halen. Alvast Proficiat en Heeel veeeel groeten van Rita en Marcel.
Wij zijn heel blij dat we bij jou geweest zijn.
Het was erg mooi daar en supergezellig.
Je laatste tripje daar vonden wij niet zo leuk om te horen hoor,gelukkig gaat het nu weer beter met je.
we wensen je maandag een fijne dag en vooral veel beterschap,en veel kram kram kram!!!!!!
Hoi Yarima. Hoorde 't vandaag over je operatie. Beterschap! En ben weer benieuwd naar de foto's, want ook ik check je blog altijd gelijk als er weer een mailtje binnen is ;-) Groetjes!
Hoi Yarima,
Nou meid, wat een ....week heb jij achter de rug. Hopelijk weer gauw naar jullie (kabouter)huisje en elke dag een beetje beter. Leuk dat stukje wat je ma geschreven heeft, ik heb het allemaal gehoord maar toch leuk het weer te lezen. En kunt het van mij aannemen, zonder galblaas kan je prima leven, dat ding ben ik al zo'n 25 jaar kwijt! Alzovast een fijne verjaardag gewenst
en heel veel groetjes, ook voor Amy en je paps. gr. Liza
Hoi Yarima,
Dat was even schrikken nu maar gauw opknappen en laat je maar lekker verwennen door jullie pa zijn kookkunsten.
Ik ga maandag naar jullie Ma,dan gaan we samen jullie (en Dave ) verjaardag vieren.
Heel veel sterkte en toch een fijne dag maandag groetjes aan jullie Pa en Amy.
Peter,Renata en Dave.
GOEDEMORGEN YARIMA,
VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 21e VERJAARDAG,
DIKKE KUS PETER,RENATA EN DAVE.
Ondanks alles toch een fijne dag!
Hej Hej Yarima,
Van Harte Gefeliciteerd met je 21 verjaardag!! Blij te horen dat je weer "thuis" bent, en ik weet zeker dat je Paps en Amy er een leuke verjaardag van zullen maken voor jou!! Ga vanmiddag wel ff bij je mams langs... Geniet van deze dag, je wordt tenslotte maar 1 keer 21... En je ma heeft haar vak gemist, wat een mooi verhaal !! Wij duimen dat je snel weer je studie en andere leuke activiteiten weer op kunt pakken, heel veel beterschap!! Alleen geen ongeplande reisjes meer??? Beloofd??
Lieve groetjes uit Achtmaal,
van Ome Johan, Tante Jolanda, Laurie & Steffie xxx
Yarima, van harte gefeliciteerd met je 21 ste verjaardag en hoop dat je snel weer beter wordt. Het gaat je goed
groeten vanuit " De Toekomst"
We zijn te laat. We hebben geen adres, dus ook geen kaart maar we willen je alsnog Van Harte Feliciteren met je verjaardag!